Maatschap Bos - de Vries

Onze aanvoerinformatie is verkrijgbaar via:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    Nieuws

2/6/2014

De eerste bloemen zijn alweer gesneden! We zijn op het moment alweer 1,5 week druk in de Achilea Moonshine, die op het moment alleen op Floraholland Aalsmeer wordt aangevoerd. We hopen deze Achillea's nog minstens 1,5 tot 2 weken te kunnen snijden.

Verder zijn vandaag ook de eerste Eryngiums alweer gesneden. Op het moment gaat het om de alpinum en de cultivars 'Purple Surprise', 'Blue Surprise', en alpinum 'Blue Star'. Deze hopen we de komende 4-5 weken te gaan snijden.

Op het moment zijn ze door de beperkte aantallen alleen nog maar verkrijgbaar via www.g-fresh.nl, maar zodra het er meer worden zullen ze op meerdere vestigingen van Floraholland aangevoerd gaan worden.

Daarnaast gaan ook de diverse kleuren Achillea millefolium alweer lekker door. Het ziet ernaar uit dat we deze over een week of 2, bijna direct na de Achillea Moonshine, kunnen gaan snijden.

14/4/2014

Na een tijd van weinig activiteit op onze website zijn we weer druk bezig om deze aan te passen voor het komende bloemenseizoen.

 

De planten op de kwekerij worden ondanks de zachte winter weer goed wakker en de Achillea Moonshine schiet al mooi door in de bloemknoppen. Het ziet ernaar uit dat alles door het zachte weer een stuk eerder gaat zijn dan vorig jaar, dus we hopen de eerste Achillea Moonshine vanaf eind mei te kunnen snijden. Al is dat natuurlijk wel nog helemaal afhankelijk van het weer de komende weken.

       Achillea Moonshine met jonge bloemknoppen

04-06-2013

Na een hele lang koude periode lijkt het erop dat het eindelijk eens wat warmer gaat worden. Door de kou zijn alle bloemen wel een stuk later dan vorig jaar. Waar we vorig jaar al Campanula Glomerata en Achillea "Moonshine' aan het snijden waren, zijn die nu nog niet eens rijp. Het ziet er wel naar uit dat begin volgende week de eerste Campanula Glomerata rijp zullen zijn, dus dan mogen we eindelijk beginnen.

 

Achillea 'Moonshine' zullen we er minder van hebben dan vorige jaren door de vorstschade, maar het ziet er wel naar uit dat het hele mooie zware stelen gaan worden.

Het eerste beetje kleur begint inmiddels voorzichtig op de knoppen te komen, dus we hopen dat we begin week 25 kunnen beginnen met snijden.

Achillea Moonshine eind week 22, knop komt wat los en begint wat kleur te vertonen.

Ook de Eryngiums zijn dit jaar later dan andere jaren, al ziet het ernaar uit dat dit maximaal 1,5 week later zal zijn. We hopen toch wel begin week 26 te kunnen beginnen met het snijden van de 'Blue Surprise'.

Zowel de 'Blue Surprise' als de 'Purple Surprise' schieten erg mooi door in de stelen, dus het ziet ernaar uit dat we ruim voldoende bloemen gaan krijgen dit jaar. Iets wat bij Eryngium altijd wat onzeker is.

Jonge bloemen van 'Blue Surprise' eind week 22

18-4-2013

Eindelijk begint het buiten wat warmer te worden en durven de planten zich boven de grond te vertonen.

Zoals het er nu naar uitziet heeft de Achillea Moonshine toch wel wat schade opgelopen door de straffe koude oostenwind van de laatste tijd. Er zijn toch wel heel wat bovengrondse scheuten verdroogd, die eind mei/begin juni bloemen hadden moeten geven. Er staan best wel wat planten die nog maar een paar scheuten hebben, maar gelukkig ook nog genoeg met voldoende scheuten.

     Achillea met windschade        Achillea zonder windschade

Ook de eryngiums beginnen weer boven de grond te komen. Doordat ze lekker onder de grond zitten hebben ze waarschijnlijk weinig last gehad van de kou. Al weten we bij eryngiums altijd pas als ze bloemstelen gaan maken in mei, hoeveel bloemen ze zullen gaan geven. Dit kan het ene jaar weinig zijn en het andere jaar veel.

      Eryngium 'Blue Surprise'

18-2-2013

De knoop is doorgehakt en we hebben besloten ons aan te sluiten bij www.summerflowers.nl .

Summerflowers is een initiatief waar kwekers zich bij aan kunnen sluiten, die zich als doel  heeft gesteld om de informatievoorziening naar de handel toe te verbeteren en zomerbloemen te promoten bij zowel de handel als de bloemist.

Wij hopen op deze manier onze produkten nog meer onder de aandacht te kunnen brengen en bloemisten te inspireren ze te gebruiken.

Klik hier voor onze eigen pagina bij Summerflowers.

Verder zijn we op het moment bezig om de website weer wat bij te werken en te veranderen voor het komende teeltseizoen. Ik hoop dat ik dat de komende tijd weer wat vaker kan doen dan de laatste tijd is gebeurd.

27/10/2012

Het is alweer een hele tijd geleden sinds ons laatste nieuwsbericht.

In de tussentijd hebben we tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk de 1ste prijs voor onze Hypericum Red Fall gehaald met een score van 9,53. Foto 1Foto 2

Ook onze Eryngium 'Blue Surprise' en Sedum Cloudwalker haalden hoge scores met een 9,40 en een 9,37.

Het bloemenseizoen is inmiddels zo goed als voorbij. De laatste hypericums zijn afgelopen week geveild, waardoor er op het moment alleen nog een klein vakje rozenbottels en een aantal bloeiende eryngiums van de jonge aanplant staan.

Voor de Horti-Fair House of Quality hebben wij vandaag 4 cultivars ingestuurd. Het gaat om de rode Hypericum Coco Fiesta en onze eigen Eryngiums 'Blue Surprise', Purple Surprise' en een nog naamloze die tijdelijk onder de naam Alpinum staat. Omdat eind oktober wel erg laat in het seizoen is voor eryngiums zijn ze helaas niet meer zo blauw als ze 's zomers zouden zijn.

16/07/2012

Door drukte met bloemen snijden hebben we een tijdje geen tijd gehad om de site bij te houden.

Op het moment zijn de Achillea 'Moonshine' alweer gesneden en ook de Eryngium 'Blue Surprise' is alweer klaar. Deze week gaan we de laatste Eryngium 'Blue Glitter' snijden en als het meezit heel misschien ook nog een paar emmertjes 'Purple Surprise'.

Gelukkig staan de hypericums alweer mooi in bloei en hopen we begin volgende week ook te kunnen gaan beginnen met het snijden van de 'Magical Passion'. Ook de 'Magical Red' en 'Magical Red Fall' staan op dit moment mooi in bloei.

22-05-2012

Het bloemenseizoen is weer begonnen. Vandaag hebben we de eerste Campanula glomerata gesneden. En we hopen deze de komende 2 weken aan te kunnen voeren op Floraholland Aalsmeer. Het zijn mooie zware stelen van jonge planten.

9-05-2012

Op het moment zijn we druk bezig met het planten van alle gewassen. De Achillea 'Paprika' en een deel van de 'Moonshine' zitten in de grond en vanaf vandaag zijn ook de nieuwe Hypericum 'Coco Rio' en 'Coco Fiesta' geplant. Dit zijn voor ons nieuwe hypericumcultivars en als het goed is kunnen we die dit najaar al snijden.

30-04-2012

Doordat het de laatste tijd steeds zo koud is geweest groeide alles minder snel, waardoor er ook niet zoveel nieuws te melden was.

Inmiddels staan alle eryngiums en achillea's in het gaas en beginnen vooral de Campanula glomerata en de Achilea goed door te schieten met bloemstengels. Ook de allereerste Eryngiumplanten beginnen door te schieten, altijd weer en spannend moment, omdat je van tevoren nooit weet hoeveel bloemen die gaan geven.

Zoals het er nu uitziet hopen we met 2 tot 3 weken de eerste (voorgetrokken) Campanula glomerata te gaan snijden.

17/03/2012

Het begint gelukkig weer voorjaar te worden. De planten op de kwekerij worden weer wakker en in onze vermeerderingskas zijn we druk bezig met de vermeerdering van onder andere Achillea 'Moonshine', Achillea 'Paprika' en onze eryngiumsoorten.

Ook is het oude hypericumgewas weer afgemaaid, waardoor alles er weer netjes bij ligt op de tuin.

23/01/2012

Misschien 'oud nieuws' maar toch leuk voor degenen die graag de 'gezichten' achter ons bedrijf willen zien: 

De link naar het artikel afgelopen jaar over ons in het vakblad voor de Bloemisterij.

21/1/2012

Vanaf vandaag is onze website klaar. We hopen dat u via deze site wat meer over ons bedrijf en onze produkten te weten kan komen. Als u vragen of opmerkingen hebt horen we dat natuurlijk graag!